Om konst

Med konsten i centrum – medARTuum

Sedan många år har vi valt att lyfta fram konst i olika sammanhang där vi medverkar eller kommunicerar med våra kunder. Bland annat i vår tidning ”Medartuum Med Mera” där vi förutom branschfakta och nyheter, även fokuserar på inspirerande och lättillgänglig konst i olika former.

Migrerande djur

Sedan fem år tillbaka skickar vi på Medartuum ut en konstkalender till samtliga apotek i Sverige. Kalenderns målningar följer alltid ett visst tema och 2013 års kalender har rubriken ”migrerande djur”. Motiven är just olika djur som har migrationen och dess ”gränslösa fördelar” som sitt livsmönster.

Konst6

De följande motiven visar djur som ingår i ett av världens mäktigaste skådespel. Det utspelar sig i östra Afrika och går under namnet ”The great migration”.  Dessa motiv är skapade i blandteknik (flätning, foto, digital bildbearbetning och akvarell). Format 21×29 cm.

Konst9
Konst8
Konst10

Världens vattenvägar

Man brukar säga att vatten alltid finner sin väg. I form av floder, älvar och kanaler tar det sig fram utan att stoppas av de nationsgränser vi människor sätter upp. Världens vattenvägar har alltid skapat liv, rörelse och utveckling där de ringlat sig fram. Erbjudit gränslösa fördelar och välstånd för de som förstått att rätt nyttja dem. I 2014 års konstkalender skildras tolv vattenvägar från fem kontinenter.

Konst1
Konst4
Konst3
Konst2

Konstboken bildrör

I konstprojekt Bildrör tolkade konstnären Mattias Christenson 35 kända svenskars bildidéer i sina målningar. Vi blev inspirerade och lät honom göra ett unikt motiv till oss på temat ”parallellimport”. Vårt parallellimportmotiv och boken Bildrörsprojektet skickade vi ut till våra kunder (se mer om konstprojektet på www.bildror.se).

bok

Mattias Christenson – konstnär

För mig är konst inspiration och en spännande möjlighet att få utlopp för kreativt skapande. Jag gillar starka färger och arbetar gärna i olika tekniker för att fånga skiftande känsla i mina motiv. Vid sidan av mitt konstnärsskap arbetar jag med kommunikation och marknadsföring. För mig är det både inspirerande och effektivt att låta min konstnärliga och kommersiella hjärnhalva befrukta varandra. För konsten kan må gott av strålkastarljus samt deadlines, och mycket marknadsföring får effektivare genomslag med rätt konstnärlig inramning. Mina tavlor finns representerade i såväl svenska vardagsrum som franska slott, spanska bodegor, regeringskansliet i Kurdistan och kommunhuset i Haparanda.

mail: mattias@ekebacka.com

telefon: 0708-928240

Mattias